LEES NU: STUDEREN IN HET BUITENLAND


Studeren in het buitenland, voor vele lijkt het geweldig om een ervaring in het buitenland te mogen op doen. Het staat overigens super goed op je cv en je leert erg veel van een andere cultuur. Maar waar begin je met het zoeken naar informatie en wat moet je van te voren weten? Niet getreurd wij hebben een aantal tips die de weg naar een studie in het buitenland een stuk gemakkelijker maken. 
1.Land
Het belangrijkste onderdeel van heel de zoektocht als je wilt studeren in het buitenland,is natuurlijk het land waar je heen gaat. Misschien heb je al een voorkeur en is de keuze snel gemaakt of misschien kan je niet kiezen. Er zijn namelijk een aantal punten waar je goed op moet letten. Het is belangrijk om eerst de lijst van scholen in het buitenland te bekijken waar jouw faculteit een overeenkomst mee heeft. Dit bespaart je namelijk veel kosten en een hoop geregel, de school heeft dan namelijk al ervaring met de universiteit en weet wat jou wachten staat.
Als je school een overeenkomst heeft met de faculteit kun je ervaringen horen van andere studenten die daar al geweest zijn. Zorg ervoor dat je altijd een back-up hebt, meestal wordt je gevraagd om een top 3 te hebben van universiteiten waar jouw voorkeur naar uit gaat. 
2.Waar verblijf je?
Het is zo ver, eindelijk weet je naar welke universiteit jij kunt gaan. Vanaf dat moment kun je andere belangrijke zaken gaan regelen, zoals een huis! Waar ga je verblijven? Op een campus, in een huis voor jouw alleen of een studentenhuis? Informeer allereerst of ze bij je gastuniversiteit onderdak bieden. Als dat geen succes is zijn er natuurlijk meer opties. Er zijn verschillende bureaus die je bij het zoeken van huisvesting kunnen helpen. Let op: dit is meestal wel tegen een vergoeding. 
3. Verzekeringen en visa
Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet regelen als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat zoals verzekeringen en een visa. Voor veel Europese bestemmingen heb je geen visum nodig, landen als Amerika en AustraliĆ« wel. 
4. Kosten
Helaas komen er bij een leuke studie in het buitenland volgen ook kosten kijken. Als je op een campus gaat wonen in bijvoorbeeld Amerika zijn de kosten voor een gemeubileerde kamer tussen de €385 en €550. Vaak kun je daar wonen inclusief maaltijden, het is fijn dat je dan weet aan welke kosten je kunt denken. 
5.Sparen
Het laatste maar 1 van de belangrijkste punten is: SPAREN! Zonder geld kan je niet in het buitenland studeren, zo simpel is het. Dit betekend niet dat je rijkt moet zij om een studie of minor te volgen in het buitenland maar dit betekend wel dat je een zakcentje achter de hand moet hebben. Begin op tijd met sparen zodat je niet in geld nood zit op de korte termijn. Denk aan kosten zoals: vliegtickets, visum, huisvesting en zakgeld. In het buitenland zul je net even wat vaker uiteten gaan of naar de bioscoop dan thuis, daarom komt een leuk zakcentje goed van pas. 
Go after your dreams!


Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
LinkedIn
Abonneer

Reacties